De gemeente Utrechtse Heuvelrug is gestart met de voorbereiding om een gedeelte van de huidige Algemene begraafplaats in Leersum in te richten voor natuurlijk begraven. Hiervoor is een ontwerp gemaakt. De presentatie hiervan is maandag 14 september van 18.30 tot 19.30 uur in onze aula op de Algemene begraafplaats, Koningin Julianalaan 105 in Leersum.

Behoefte aan natuurlijk begraven

Er is behoefte voor natuurlijk begraven in Leersum. De gemeente heeft gekeken naar de mogelijkheden en een ontwerp gemaakt met plaats voor 131 begraafplekken. Als een plek is gekozen, en er op die plek beplanting mogelijk is, kan beplanting worden gekozen uit een hiervoor opgestelde lijst. Alle plekken hebben dezelfde uitstraling: een bloemrijke vegetatie met hier en daar beplanting. Wie er begraven liggen, wordt op houten boomschijven aangegeven.

Natuurbegraven

Natuurbegraven is begraven op een manier die het milieu en de natuur niet of zo weinig mogelijk belast. Het natuurlijk karakter (en de beleving ervan) van de omgeving wordt minimaal beïnvloed.

Aanmelden

Maandag 14 september worden tijdens de informatieavond de richtlijnen van het RIVM gehanteerd. Vooraf aanmelden voor deze bijeenkomst via: info@heuvelrug.nl.
2020-08-27T09:45:56+00:00
Ga naar de bovenkant